Hi there,
I decided to continue posting - you can read here about... me :)

Sunday, July 5, 2009

Александър

Аз съм човек на списъците. Правя списък с нещата, които трябва да купя, нащата, които не трябва да забравя да взема, нещата, които трудно запомням. Правя си списък с подаръците, които искам от Дядо Коледа. Имам списък и за това, което искам да имам и което никога няма да получа. Изброила съм нещата, които никога не съм правила и никога няма да ми стиска да направя. Да живеят списъците .... и с имената на всички хора, които се оказаха не такива, за каквито ги мислих.. Тези хора се промениха тотално и вече не са същите, които познавах преди. Уфф незнам защо са ми всичките тея списъци ...

Много рядко пиша на български, че и на кирилица, но днес гледах нещо, което не очаквах да предизвика такава реакция. Реших, ....

Реших, че ще напиша нещо за филма в блога си. Гледах кратък документален филм "Александър" на Борис Николов. Става въпрос за Александър а.к.а. Шута, който сега пее в едни от най-добрите български групи според мен - Brothers In Blood, She Was Asking For It. Не се разказваше за алкохол, жени и наркотици. Не се разказваше и за скапаната държава, в която живеем и всички скапани хора, не ставаше дума за скапаната чалга, която дори в момента дочувам леко, тъй като съседката ми отгоре й се слуша без слушалки Константин.
Това не беше филм, това беше изживяване - истинско, неподправено. Сигурна съм, че дори и тези, които не слушат такава музика биха мислили по този начин.
Александър разказваше през целия филм за нещата, които са го вдъхновили и са го направили такъв, какъвто е сега. Всички приятели, които е загубил. Разказваше за татусите, които си е правил - всеки един е свързан с някоя тъжна история.
Не искам да се правя на хардкор фенка и да развивам теории за братството, за това как трябва да си силен и тази музика спасява животи. Не става въпрос за това да бъдеш част от някакво общество, защото е модерно, защото така може да сваляш мадами и да бъдеш готин, да се наливаш с бира и да намериш начин да изкрещиш на света ФЪК ОФФ. Става въпрос за истински хора - такива, които не правят списъци с всички ужасни неща, които им се случват, които с всеки удар на съдбата доказват само колко са силни и как никой неможе да бъде като тях. Не се стараят да бъдат уникални, различни и харесвани от всички.
Има просто хора, които те привличат и имат някаква аура около себе си, като полъх....който обаче е толкова силен, че те замайва - променя те и те прави по-добър.
Хахахахаха неисках да звуча така.
Респект за филма и за човека Александър!

No comments:

Post a Comment